Reteta de silvoita - magiun de prune

de Catalina L in Dulciuri, 14 Sep 2022 | 2920 vizualizari

 

Iata ce reteta de silvoita - magiun de prune am pregatit noi!
Ai nevoie de doua ingrediente: prune, otet de mere.
Dupa reteta Mihaelei : https://www.bucataras.ro/retete/silvoita-de-prune-fara-zahar-65188.html
O reteta ardeleneasca de magiun fara zahar. 
Simplu de facut caci o uitati pur si simplu la cuptor.
Minunata, testata (facuta in 2021) si adoptata. 
 

 

INGREDIENTE

  • Iata care sunt ingredientele pentru Reteta de silvoita - magiun de prune:
  • 1,8 kg de prune
  • 40 ml otet de mere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de silvoita - magiun de prune:

Cum se prepara Reteta de silvoita - magiun de prune

Am folosit un vas din lut. Va recomand pentru acest tip de vas sa demarati tot timpul gatirea in cuptorul rece, pentru a nu cauza un soc termic.

Prunele se aleg si se spala.
Se rup in jumatate si se scot samburii.
Intr-o oala de lut sau de inox cu fund dublu se pune otetul si se intinde si pe peretii oalei.

Se pun prunele in oala.
Se acopera si se introduce in cuptor. Se incalzeste cuptorul la 170°C si se gateste 3 ore.

Nu se amesteca deloc. Se lasa sa se raceasca in cuptor. A doua zi se pune din nou la cuptor si se gateste inca 2 ore - 2 ore si jumatate. Se poate mixa daca doriti. Fierbinte se pune direct in borcane sterilizate.
Se inchid bine si se intorc cu gura-n jos.
Lasati sa se raceasca pana a 2-a zi. Le puteti acoperi cu o patura.
Se pastreaza in camara.

Vezi si reteta de Silvoita de prune fara zahar.

TIPS-URI

1

reteta pentru 3 borcane de 500 gr

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de silvoita - magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Coronita cu prune